dissabte, 22 d’octubre del 2011

II MARXA SOLIDARIA "UN PASITO POR UN NIÑO"

II Marxa solidaria que Partia de Pinedo per a arribar a Cullera despres de 32km, organitzada pel Grup de Senderisme del Botànic amb la ONG Motores Sin Fronteras, amb la finalitat de recaptar fons per a la construcció d'una escola d'alfabetització per als fill dels pastors nòmades i s'assenten durant la major part de l'any en les proximitats del llac Aguelmane Sidi Ali, i que Motores sin Fronteras te la intenció d'instal·lar en el Magreb.


L'inici fou a les 7:00 des del passeig marítim de Pinedo i finalitzà vora les 14:30 front a Tourist Info del Far de Cullera (Plaça Sant Vicent), a hora de gaudir de la paella que va preparar el mestre cuiner Galbis per a tots els participants.




Ruta que des de ací recomanen participar en pròximes edicions, tant pel fet de recorer el Saler i els paratges de platja de Pinedo, el Mareny i Cullera, com per la finalitat solidaria de la mateixa.






Iniciativa en la que colaboraren diverses entitats com Autocares Puerto, Televiajes TV, Galbis Paellas Gigantes, Fartons Polo, Restaurante Casa rocher, Serigrafias Duato, Coca-Cola, Aguila Amstel, La Caixa, M.I.Ajuntament de Cullera, Vents de Muntanya, Joyas Rurales, ...




S'ha de destacar també el bon ambient que va imperar entre tots el participants en el que col·laboraren també Paco Martinez, Patri Garrigos, Ulises i Ferran Sospedra.


diumenge, 16 d’octubre del 2011

XXVIII VOLTA A PEU A CULLERA

No ha sigut una de les participacions mes nombroses de la Volta a Peu, tot i que contava amb vora 1000 participants, però si que ha sigut la que mes ràpid s'ha corregut. Així s'ha de destacar l'atleta local del C.A.Cullera Agustin Sieres qui amb un temps de 40:19 min. ha batut el record de la Volta, a una mitja de 3:10 min/km, impressionant.

A. Sieres qui des de el principi ja marcà diferencies



 Del nostre Club participaren Hugo Font i Ferran Sospedra qui debutava en aquesta ocasió.


Proba que transcorregué pel recorregut habitual, eixint del Mercat, recorrent el passeig marítim, passant per davant de Far despres d'haver passat la forta rampa del Borrasca, per a arribar fins al Primer Coll, i travessat la Urb. Bonavista tornar a població per davant del Cementeri.
Imatge cedida per el diari L'expressió de la Ribera

Els temps que efectuaren foren el seguents:
Hugo un temps total de 53:38 min, a una mitja de 4:13 min/km, quedant a la posició 184 de la general
Ferran un temps tota de 1h 8:23 min, a una mitja de 5:23 min/km, i el 821 de la classificació general








dimarts, 11 d’octubre del 2011

Circ du Gavarnie i Pont d'Espagne

Excursió d'escasa dificultat que es va poder efectuar aprofitant el pont d'octubre.

Es va visitar en primer lloc el Pont d'Espagne, en el vall del Lutour, als pirineus francesos. Lloc amb una vegetació exuberant el que sumat a que l'accés es apte per a qualsevol persona feien que estiguera un poc massificat el paratge. Després de contemplar el paratge s'enten el perquè de l'afluència de tanta gent.


El Pont d'Espagne







El dia següent, i despres de fer nit a Gavarnie, ens aproximarem fins al Circ de Gavarnie, un dels paratges mes visitats dels Pirineus francesos, que te reconeguda la seua belleça per la UNESCO, havent sigut declarat Patrimoni de la Humanitat en 1997, 




Des de la mateixa població de Gavarnie ja es podia observar la grandiositat del Circ.







Este es l'Hotel du Circ et de la Cascade, refugi de muntanya situat als peus del Circ i en el recorregut de la Transpirenaica, bon lloc per a descansar.




La Cascada del Circ, amb poca aigua donada la poc pluja caiguda enguany, així i tot els seus 400 metres de caiguda, des d'una altura de 2000 m., la feien visible des de la distancia.




A banda d'haver multitut de vaques, destacava l'existència de cavalls en semillibertat 



Amb un suau passeig de desnivell no massa pronunciat, uns +340m., arribarem en poc mes d'una hora fins al Circ, des d'on poguérem contemplar de primera ma la cascada mes alta d'Europa i al mateix tems els cims com el Taillon, Marboré i el Astazú entre altres, tot situat al massís del Monte Perdido.

dissabte, 8 d’octubre del 2011

BOTAMARGES

Gran esdeveniment esportiu el que s'ha realitzat el 8 d'octubre, marató i mitja de muntanya, la BOTAMARGES, cursa que amb els més de 3000 metres de desnivell positiu acumulats  en els seus 63 km de recorregut la converteixen en una de les curses mes esperades a terres valencianes  i a la vegada de les mes dures, menys mal   que transcorre per uns paratges espectaculars. 




Finalment participaren Ferran Sospedra, Salva Torregrosa i Nacho, els qui completaven el limit de les 350 inscripcions, i que es donaren cita a Forna, per a a poc de les 6h començar la cursa de muntanya 


Evidentment l'inici fou nocturn, pel que va fer falta l'us de frontals, però això li dona mes espectacularitat si cap a la proba,  i provocar una bonica estampa amb tota la il·luminació que provocaven els corredors per la muntanya en eixes primeres hores del matí. 


Així pas a pas i kilometre a kilometre passaren per Forna, Villalonga, l'alt de la Safor, el colladet de la comba, el riu gallinera, Benirrama, l'Atzuvia, el castell de Forna...


Amb el premi final d'una bona torrada de carn i de beguda ben fresca.

S'ha de destacar la meritable feina dels organitzador que feren possibles l'exitencia de múltiples i de qualitat avituallaments que disposaren, amb el premi final d'una bona torrada de carn i amb beguda ben fresca.



Imatge cedida per Conchip


Tot i el desgast fisic que ha suposat la BOTAMARGES ens anima que "EL SOFRIMENT ES TEMPORAL, PERÒ L'ORGULL ÉS PER A SEMPRE"




Finalment esl temps que realitzaren foren els següents:
Nacho Molina un temps total de 10 hores 08 min 33 seg., a una mitja de 9'59 min/km
Salva Torregrosa un temps total de 11 h 04min 12seg, a una mitga de 10'54 min/km
Ferran Sospedra un temps total de 12h 59min 58seg, a una mitga de 12'48 min/km

diumenge, 2 d’octubre del 2011

El Puig Campana

A poc de les 9h, començarem l'ascensió al imponent Puig Campana, que amb els seus 1.406 metres d'altura es el segon com mes alt de la província d'Alacant, després del Aitana de 1.558 m.

Partint de la Font del Molí (340 m), on haviem estacionat el vehicle, ens dirigirem cap al Barranc de les Marietes per a poder ascendir per la vertical torrentera que fa mes dura si cap l'ascensió. No obstant, també es pot ascendir pel lateral de la torrentera, amb el que evitarem la pedrera però no la verticalitat de l'ascensió.
Els dos cims i al centre la torrentera

Part final de la torrentera

Despres de la forta ascensió per la pedrera, en la que invertirem menys d'una hora, arribarem al coll que separa els dos cims, el Portell i el Puig Campana, des d'on parteixen diverses sendes una de les cuals direcció a la dreta es la que seguirem per a ascendir fins al cim del Puig Campana.



















Llàstima que per les condicions del dia no pguerem divisar la serra d'Aitana, ni la costa Blanca, pero en canvi donava la impressió d'estar a latres latituds mes septentrional de la peninsula.
Ferran, Manu i Hugo al cim
 El descens l'efectuarem per senda que zigzagueja fins arribar al Coll del Pouet, des d'on ens dirigim cap a l'esquerre a per a poder vorejar per la cara Oest. Senda que no presenta excessives dificultats i que aprofitarem per a estirar les cames i correr un poc.


Senda de baixada


Ferran corrent

El de verd encara que ho parega no era Kilian.

Finalment i despres d'unes 3 hores, parades per a descansar i esmorzar incloses, arribarem de nou fins al vehicle.




No podia faltar la beguda isotònica abans de tornar cap a casa.