dilluns, 14 de febrer del 2011

Activitats de neu a Javalambre

No està sent un any de neu a la província de Teruel, però el passat cap de setmana, 12 i 13 de febrer, ens desplaçarem fins a la Puebla de Valverde, per a passar el cap de setmana a les pistes d'esquí de Javalambre, grup Aramon.

Així dedicarem, el dissabte a esquiar i el diumenge per a efectuar una excursió amb raquetes.
Sector Sabina
El dissabte, cadascú depenent de la tècnica i nivell personal practica l'esqui per les pistes de Javalambre, al sector Sabina, be a excepció de Manu qui continua encabotat en aprendre l'snowboard de mode autodidàctic, tot i que ja du alguns bons bacs per diverses estaciones d'equí, i a Javalambre no va ser menys, encara que pareix ser que poc a poc va agafant un cert nivell.
No obstant, ens ha convençut de que l'snowboard te el seu atractiu i a la pròxima eixida de neu tractarem de fer un curs d'iniciació.

Sandra i Anaisa a les pistes


L'hora de dinar

Com s'aprecia a les fotografies la neu no era ni de llarg abundant, però les pistes s'esqui estaven totes obertes i amb el 90% dels seus quilòmetres perfectament practicables, a mes la neu no estava excessivament dura i permetia fàcilment la practica d'aquest esport, el que acompanyat d'unes condicions meteorològiques immillorables, ens permeteren aprofitar tot el dia les pistes i així, immediatament després de dinar ja estàvem de nou a la feina.


A l'endemà i després d'haver fet turisme per Teruel i vistar a "los amantes" (cal recordar que estàvem a uns dies de Sant Valentí), acudirem de nou a l'estació de Javalambre, aquesta vegada al sector Lapiaz, però per a fer una excursió amb raquetes de neu. Excursió que efectuarem amb la companyia del guia de muntanya Javi Pérez, qui ens explicà les nocions bàsiques per a poder fer un us adequat de les raquetes. 

Classes de teoria 

Així i després de la teoria passarem a la pràctica, fent un recorregut de quatre hores al voltant de les pistes d'esquí, i endinsar-nos un poc al bosc de pins que envolta la serralada de Javalambre.



L'us de les raquetes facilita notablement el desplaçar se per la neu, i no es gens difícil, almenys per la zona en que trasncorregué la ruta. Be algunes pujades i baixades hi hagueren, i haguérem de fer alguns xicotets descansos per a anar tots en grup i al mateix ritme, però res que no ens permetera fins als mes cansats del grup fer un xicotet esforç i completar l'excursió de raquetes amb un curt recorregut a peu fins al cim Javalambre de 2.020 metres d'altura. 

Al cim del Javalambre

Evidentment, arribarem al cim sense raquetes donat que a la part mes alta del Javalambre la neu era pràcticament inexistent, no en canvi el vent, que era prou intens, i amb la suficient força com per a que anàrem buscat l'arredos, i això sense comptar amb la sensació tèrmica de fred que provocava el fort vent.



Per a acabar el recorregut circular per les pistes d'esquí, en dirigirem cap al sector Sabina, on haguérem de posar-nos de nou les raquetes i on l'espessor de la neu era major, circumstància esta que evidentment s'agraïa.



Però no anava a ser tot esport, i tant dissabte com diumenge compensarem l'esforç físic amb gastronomia de la província.

Dinar a Camarena de la Sierra

1 comentari:

  1. Jo recomane molt també que probeu el snowboard i per supost no a la forma Manu sino amb curset de iniciació o amic expert que sapia molt. Val la pena si vas a esquiar molt poc degut a la facilitat del snow front el ski!

    ResponElimina